carles cerdà

PETITA DECLARACIÓ DE PRINCIPIS [30-01-2008]

In NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA, OPINIÓ, POLÍTICA on Juny 21, 2011 at 5:34 pm

VIURE EN VALENCIÀ ÉS POSSIBLE només vol ser un lloc de trobada on els/les interessats/ades intercanviem notícies (i opinions) sobre les possibilitats que dia a dia se’ns presenten, de viure com hem triat: en la nostra llengua. En som molts més dels que ells volen i diuen, que diria el nostre xativí actual més conegut.

Solament des d’aquest punt de vista, des d’aquesta visió de futur, té algun sentit mirar arrere. Ja sabeu: la Balanguera, Joan Oliver i allò que la soca més s’enfila com més endins arrela. Però tal vegada hem posat massa èmfasi en això de les arrels (es nota que ací quasi tots tenim sang de llaurador/a a les venes) i massa poc en què fem a partir d’ara.

Som ciutadans valencians, de l’àmbit catalanoparlant, i volem viure al nostre país en la nostra llengua. No és demanar massa, eh que no? Com sabeu, la majoria de catalanoparlants (País Valencià, Catalunya, les Illes Balears i Pitiüses) vivim a Espanya, uns quants a França (El Rosselló, el Capcir, el Conflent i la Cerdanya) i uns poquets més, en un poblet de l’illa de Sardenya(Itàlia) que es diu l’Alguer,on també hi ha bona gent que vol viure en alguerés. Ah, i no us deixeu el petit estat Andorrà.Aquesta és la nostra comunitat lingüística i n’estem ben orgullosos. En som pocs, però bons. I solidaris amb la resta del món(i d’Espanya, per suposat) Però Espanya també hauria de posar una miqueta d’esforç per comprendre’ns. Tants anys d'”ofrendar”-li “nuevas glorias” mereix un poc d’interés per part de la resta de l’estat. Com que ens diuen “victimistas” i hem aprés bé que qui no plora no mama, hem tingut la barra de crear una secció amb aquest títol: VICTIMISME. Esperem que us agrade. I tu…¿a quina “Comunidad” lingüística pertanys?

Ah, jo sóc profe des de fa una garbera d’anys, però seguiria pensant el mateix si fóra bomber, forner, conductor d’autobús, femater o enginyer de telecomunicacions.Una abraçada. I recordeu: esperem els vostres comentaris. Salut!

Escrivim aquest bloc d’abast universal(!) des de l’Institut Sorolla(ciutat de València, País Valencià, Estat Espanyol, Europa, el món…Tria tu mateix/a l’ordre de col.locació que preferisques).

NOTA: Ni l’Institut, ni el Consell Escolar, ni l’AMPA, ni tan sols el Departament de Valencià… ningú al centre comparteix necessàriament les opinions que ací es donen. Tret que ho vulguen fer. Només el moderador(Carles) és responsable del que ací apareix.”Que cada palo aguante su vela”.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: