carles cerdà

MÉS WEBS INTERESSANTS

In INTERNET on Juny 22, 2011 at 2:57 pm

 


Visiteu el blog del Departament de Valencià de l’IES Misteri d’Elx. Està ple de suggerències interessants. Pots aconseguir uns magnífics mapes de llengües del món.O enllaçar amb el Bloc de Sociolingüística de Pere Mayans. Tenen una completíssima llista de Diccionaris. I uns mapes de la FOLC preciosos, que no aconseguisc incloure en aquest modest bloc. Ja em direu com es fa.Felicitats als companys Josep Perucho, Paco Martínez, Rosa Gayà i Romgan?.


Un altre Web descobert meritori. El de l’Associació Cultural Punt d’Intercanvi. Des de Catalunya, treballem pel benestar de tota la comunitat i perquè la influència lingüística dels nous col·lectius no solament no interfereixi en la llengua catalana d’una manera no desitjada, sinó que la reforci i l’enriqueixi, una vegada més.Això diuen, a la pàgina d’inici del web. Personalment em sembla fonamental que la tasca de recuperació de l’idioma mampresa tant a dalt (Catalunya ) com a baix(ací,a terres valencianes) com mar endins compte amb el suport d’ aquesta gentada d’arreu del món. Del treball nostre i dels nouvinguts depén que el valencià-català-balear se salve de l’extinció. El nostre suport des d’ací a Punt d’Intercanvi.

Visiteu també Canalsolidari. És convenient de tant en tant. El web es subtitula “Comunicació per al canvi social”. Quasi res! i en els temps que corren!

El grup EROSKI té una revista digital dedicada als seus clients,on, a més del castellà, pots triar l’opció català, èuscar, gallec. La versió catalana està escrita en la manera com els valencians escrivim el català, o siga, en valencià. Val la pena. Cliqueu ací.

El web dels webs. Hi entres i t’envia a un muntó d’adreces i de links en la nostra llengua. Dubte que hi haja alguna llengua de pocs parlants (danés, holandés, suec, finés, ucraïnés, polonés…) que dispose en la Xarxa d’una eina com aquesta. No te la perdes. Des de Barcelona, però dirigida per un periodista valencià, Vicent Partal.No dubtes a visitar Vilaweb. No te’n penediràs.

Continue amb la publicitat gratuïta del web dels webs. Igual que passa amb WordPress, Vilaweb té un enorme grapat de blocs. N’hi ha tants, que has d’entrar a consultar la llista per ordre alfabètic, d’acord amb els noms dels/de les autors/es. Com que alguns/es són amics/gues i el que escriuen no està gens malament,em permet de recomanar-te’ls.Si t’interessa el tema, clica ací.
Salut i records a tots i a totes. Ja sabeu:”En som més dels que ells volen i diuen” o (com es deia en l’època cristiana-hippy-kumbayà que tots hem patit: “entre tots ho farem tot”)

La Calaixera. Materials didàctics per jugar amb la llengua i fer país. Ajuntament de Girona.

Per exemple, us recomane un blog d’un company, Àngel Canet Català. És ben interessant.

La Universitat de València publica una interessant revista, FUTURA, que vol fer de pont entre la nostra màxima institució docent i el món laboral. Paga la pena.”Per a obrir les finestres de les nostres titulacions -es diu al núm 1. octubre 2004- als qui vulguen conèixer-nos millor a l’hora de definir les seues preferències i eleccions la Universitat de València ha posat en marxa l’edició de la revista FUTURA, una via de comunicació regular amb els professionals de l’ensenyament i l’orientació educativa.. FUTURA és informació, però també és una taula rodona per a la reflexió i el debat sobre els assumptes que afecten el sistema educatiu, com la multiculturalitat, l’educació en valors, la gestió del clima escolar, els itineraris professionals, etc.”Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: