carles cerdà

I ESPERANÇA VA PARLAR

In MITJANS DE COMUNICACIÓ, NACIONALISMES, POLÍTICA, SOCIETAT on Mai 22, 2012 at 6:42 pm

Perquè no se’n parle del dèficit de la Comunitat que presideix,o de les protestes pels retalls en educació i sanitat, la “ultracentrista” Esperança Aguirre s’ha embolicat -una volta més!- amb la bandera espanyola, la monarquia i  l'”himno”. Maniobra de distracció que juga amb els instints més baixos, més viscerals, de les masses. Final de la copa del rei 2012, a l’estadi Vicente Calderon. S’enfronten l’Athletic Club – Barcelona. Esperança veu la jugada: Espanya-Euskadi-Catalunya.

SI HAY ULTRAJES A LA BANDERA, AL HIMNO O AL JEFEDE ESTADO -DELITOS EN EL CÓDIGO CIVIL- HARÉ QUE LA FINAL SE JUEGUE A PUERTA CERRADA.

És una provocació en tota línia. El nacionalisme espanyol excloent -aquest sí- amenaça de retallar la llibertat d’expressió dels altres nacionalismes perifèrics.Ací no xiula ni déu. Plantejar les coses en aquests termes és inadmissible. Esperança sap el que fa. Ni tan sols els seus companys del PP comparteixen aquestes boutades. ¿Com és desallotja un camp ple fins a la bandera?  ¿Hauran d’anar els adolescents sense caputxa perquè la policia els grave bé? ¿Esperança vol que hi ha haja incidents per demostrar que jove aficionat= possible perroflauta violent?  ¿Deixarà veure el partit en pau al que vaja simplement a  veure futbol?  Tot plegat, senzillament miserable.

Esperanza

De tota manera, les friccions nacionalistes hi són, i no s’hi val a amagar-les. La realitat ni s’ha d’amagar ni s’ha de maquillar.Potser convindria recordar el que va succeir un parell d’anys arrere. Final de Copa. València. Vilaweb informa que “la federació espanyola de futbol ha contractat 100.000 watts per assegurar-se que l’himne espanyol sonarà dimecres vinent a Mestalla, en el partit de final de copa entre el Barça i el Reial Madrid, i silenciar així la previsible xiulada. [I no era la primera vegada] Fa dos anys, al mateix camp van jugar la final el Barça i l’Athletic de Bilbao, i les afeccions dels dos equips van unir-se per a xiular als Borbons i l’himne espanyol. De fet, en aquella ocasió, ja va haver-hi algun intent d’amagar-ho: TVE no va emetre la sonora xiulada, i a la mitja part, va oferir l’himne sense els xiulets. Això va merèixer la destitució del director d’esports.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: